Brojač članova

87

Najnovije
Najčitanije
Video

Newsletter

Zadnji broj

Anketa

Imate satelitsku antenu na poziciji:

Astru 19,2 E - 10.2%
HotBIrd 13 E - 4.2%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 - 39.4%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 - 6.9%
Asrtu19,2 E - HotBird13-Eutelsat 16 - Thor 1W - 6.5%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 -Astra 28 - 6.9%
Pokretni sustav - 19.4%
Nešto drugo - 6.5%

Ukupno glasova: 216

Brojač posjeta

Danas11
Jučer38
Ovaj tjedan79
Ovaj mjesec977
Svi dani119074

Trenutno stanje: 2 gostiju i nema članova online

Novi programi: Digitalna televizija Hrvatske pošte


Oiv i posta

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić i predsjednik Uprave tvrtke Odašiljači i veze Denis Nikola Kulišić.....

Novi programi:

Digitalna televizija Hrvatske pošte

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić i predsjednik Uprave tvrtke Odašiljači i veze Denis Nikola Kulišić su 16.veljače  potpisali ugovor kojim su uređene sve pojedinosti buduće desetogodišnje suradnje na projektu digitalne televizije Hrvatske pošte.

Digitalna televizija Hrvatske pošte temeljit će se na sustavu emitiranja zemaljske digitalne televizije DVBT 2, kojeg odlikuju veliki  kapacitet za emitiranje televizijskih kanala.

Za korištenje digitalne televizije nije potrebna Internet veza dok je samo instaliranje iznimno jednostavno te nisu potrebni nikakvi dodatni radovi. Za prijem programa iz tih mreža  će biti  potrebna postojeća vanjska krovna UHF antena, a televizijski sadržaj će se moći  gledati isključivo uporabom prijamnika za DVB-T2 i posebnom karticom za dekodiranje (CAS), kojoj su pridružena prava za gledanje TV programa.

Dobivanjem desetogodišnje koncesije za dva multipleksa MUX C i MUX E  (postavite  link na tekst o mreži MUX C i MUX E digitalna televizija Hrvatske pošte i Odašiljača i veza bit će dostupna svim građanima u Republici Hrvatskoj, budući da, prema priopćenju  Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte d.d. pokrivenost digitalnost signala prelazi 95% teritorija RH.

Uvidom u natječajnu dokumentaciju ti podaci se malo razlikuju i mrežom neće u potpunosti biti pokrivena cijela Hrvatska.


Izvod iz dokumentacije:
Dinamika izgradnje DVB-T2 mreže za MUX C

Izgradnja DVB-T2 MUX C mreže je planirana u 3 faze:
1.  FAZA - početak emitiranja najkasnije do 01.05.2012. s 82% pokrivenosti stanovništva RH.
2.  FAZA - početak emitiranja najkasnije do 01.11.2012. s 90,1% pokrivenosti stanovništva RH
3.  FAZA - početak emitiranja najkasnije do 31.12.2013. godine, odnosno, ovisno o koordinaciji koju provodi HAKOM o mogućnosti korištenja parametara prema planu Geneva 2006.
Ukupno će biti pokriveno najmanje 94.3% stanovništva RH MUX C signalom.


Dinamika izgradnje DVB-T2 mreže za MUX E
Izgradnja DVB-T2 MUX E mreže je planirana u 3 faze:
1.  FAZA - početak emitiranja najkasnije do 01.05.2012. s 81,9% pokrivenosti stanovništva RH.
2.  FAZA - početak emitiranja najkasnije do 01.11.2012. s 85,2% pokrivenosti stanovništva RH
3.  FAZA - početak emitiranja najkasnije do 31.12.2013. godine, odnosno, ovisno o koordinaciji koju provodi HAKOM o mogućnosti korištenja parametara prema planu Geneva 2006.
Ukupno će biti pokriveno najmanje 94.6% stanovništva RH MUX E signalom.

Paketi digitalne televizije koje će građani moći ugovoriti s Hrvatskom poštom već ove godine odlikovat će najkvalitetniji sadržaj u skladu s potrebama i željama korisnika. Novitet na tržištu digitalne televizije su i brojni, uvijek dostupni, besplatni dodatni sadržaji poput vijesti, vremenske prognoze, burzovnih izvješća...

Digitalna televizija Hrvatske pošte bit će dostupna u gotovo cijeloj Hrvatskoj i svim građanima bez obzira na to gdje se nalazili dok za njeno aktiviranje nije potrebna Internet veza. Ugovaranjem usluge u jednom od 1128 poštanskih ureda diljem Republike Hrvatske ili preko svog poštonoše korisnici će brzo i jednostavno doći do svog uređaja.


Osim kvalitete sadržaja televizijskih programa, besprijekoran signal i jednostavnost korištenja bit će obogaćeni velikom novinom - virtualnim poštanskim uredom. Korisnici će se moći koristiti uslugama koje pruža poštanski ured iz udobnosti svog doma, samo s pomoću daljinskog upravljača.


Također, će biti omogućeno i zaprimanje pošte u elektroničkom obliku, za sve građane koji se odluče i za tu uslugu. Korisnik će na svojem televizoru moći provjeriti što je sve zaprimio te ukoliko želi zatražiti i da mu se odabrana pošta dostavi i u papirnatom obliku. Uz maksimalnu diskreciju, brzo, jednostavno i pregledno, korisnik će u svakom trenutku vidjeti što je sve zaprimio.

Izvor: dokumentacija HAKOM i priopćenje iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte d.d.

Sat-Multimedia

 

Dodaj komentar


Security code
Osvjezi

Edukacije

Stručni sajmovi

ANGA Cable 2012

Anga Cable 2011

ANGA Cable Show 2012 ove godine je pod sloganom Hybrid Networks, Smart TV, Video on Demand & Connected Home