Brojač članova

87

Najnovije
Najčitanije
Video

Newsletter

Zadnji broj

Anketa

Imate satelitsku antenu na poziciji:

Astru 19,2 E - 10.2%
HotBIrd 13 E - 4.2%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 - 39.4%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 - 6.9%
Asrtu19,2 E - HotBird13-Eutelsat 16 - Thor 1W - 6.5%
Asrtu 19,2 E - HotBird 13 Eutelsat 16 -Astra 28 - 6.9%
Pokretni sustav - 19.4%
Nešto drugo - 6.5%

Ukupno glasova: 216

Brojač posjeta

Danas26
Jučer77
Ovaj tjedan230
Ovaj mjesec863
Svi dani117648

Trenutno stanje: 5 gostiju i nema članova online

Lokalne i regionalne televizije: Mrak u eteru 28. svibnja

TV

Lokalne i regionalne televizije, njih 21, najavile su za 28. svibnja u 21 sat "mrak u eteru" kako bi još jednom upozorile na teško stanje u kojem se nalaze, priopćila je Nacionalna udruga televizija (NUT).

Od 21 televzije, s 500 zaposlenih i nekoliko stotina honorarnih suradnika, pet je tv postaja u predstečajnom postupku, sedam blokiranog računa, a većina duguje tvrtki Odašiljači i veze naknadu za emitiranje, upozorava NUT-a koji u priopćenju prilaže opširno pismo saborskom Odboru za medije i klubovima zastupnika.

NUT naglašava da sadašnje stanje nije posljedica recesije, već krivo i nepravedno postavljenih zakonskih rješenja, i najavljuje prosvjed zbog nepostupanja nadležnih institucija ističući da su televizije iscrpile uobičajenu proceduru ukazivanja, traženja, predlaganja i sastanaka.

Udruga lokalnih televizija traži hitnu izmjenu Pravilnika o obvezi, visini i načinu plaćanja naknada. Tvrde, naime, da lokalne i regionalne televizije nakon prelaska na digitalno emitiranje, naknadu za koncesiju plaćaju dva puta, državi i putem naknade koju plaćaju Odašiljačima i vezama. Time su malim, lokalnim televizijama nametnuti veliki troškovi, dok je prelazak na digitalno emitiraje velikim nacionalnim televizijama troškove umanjio, navode iz NUT-a.

NUT skreće pozornost da je Vijeća za elektroničke medije pripremilo prijedlog novog pravilnika, koji uvažava argumente lokalnih postaja te očekuju pozitivna očitovanja nadležnih ministarstava.

U saborskoj je proceduri drugo čitanje Zakona o dopunama i izmjenama Zakona o elektroničkim medijima i prilika je to da se napokon ''lokalce'' dovede u ravnopravni položaj s nacionalnim TV postajama u Hrvatskoj i lokalnim tv postajama u bližem okruženju, čime bi se omogućio opstanak lokalne TV djelatnosti, navodi među ostalim NUT.

Udruga lokalnih i regionalnih televizija obratila se javnosti, saborskim zastupnicima, premijeru i nadležnim institucijama.

Dodaj komentar


Security code
Osvjezi

Edukacije

Stručni sajmovi

ANGA Cable 2012

Anga Cable 2011

ANGA Cable Show 2012 ove godine je pod sloganom Hybrid Networks, Smart TV, Video on Demand & Connected Home